>

Kväller

Hemma igen efter en lugn och ganska seg arbetsdag, imorgon är jag ledig men ska passa Gudsonen så det kommer nog inte vara speciellt lugnt. Ska fundera på vad vi ska hitta på för att trötta ut honom ;)

Såg en gammal bild på mig häromdagen och önskade mig plötsligt långt hår igen. Håret åkte av i våras något som brukar hända varannat år då jag helt enkelt inte orkar "spara" längre


Bilden är ca 5 år gammal!!! och tagen med en dåtidens mobilkamera, men ser ni så långt det var?

Jag klippte av det 4 månader senare då jag skulle resa till Afrika och inte hade möjligheten att tvätta håret mer än max 2 gånger under resan, en omöjlighet med den längden. Så det blev så här, ungefär som jag har det nu. Fråga är kommer jag lyckas spara ut det igen, har jag tålamod till det?
Nu ska jag duka fram lite kvällsfika tills maken kommer hem!

Hoppas ni haft en bra dag!?

//Sofia


Köksdrömmar

God morgon tisdag!
Morgonpromenaden och frukosten är avklarad, maken iväg skickad till jobb och jag ska alldeles strax hoppa ner i badet. Man får passa på att lyxa till det när man inte börja jobba förrän kl 12, ett skönt bad efter en ganska kylig promenad, även om man blev varm i solen och av tempot sitter kylan på något sätt kvar i kroppen tycker jag.

Men innan badet ska jag se var jag kan hitta en sådan här skönhet till bästa prisJag älskar att baka och laga mat! En bra köksassistent är verkligen ett måste då, jag har hittils lånat min mammas som hon köpte någon gång på 80-talet! Men den lämnade oss tyvärr hastigt för någon vecka sedan då den började brinna mitt i mitt surdegsbrödbak!! Så vi får helt enkelt tacka för en lång och trogen tjänst för den har fungerat perfekt i alla år. Så nu drömmer jag alltså om en Kitchen Aid!

Hoppas att ni som jag ser solens strålar och njuter av denna morgon!

Kram på er
// Sofia

Första dagen

på jobbet är avklarad! Det var riktigt kul att vara tillbaka och det gick riktigt bra, alltid trevlig.

Man märker dock i kroppen och knoppen att man varit ledig i nästan 5 veckor, jag är helt slut. Tänker på min stackars make som ska gå från det ena jobbet till det andra. Händig som han är ska han hjälpa några vänner med renoveringen av deras hus! Har därför planer på att vara en riktigt "bra" fru och ha en riktig svensk husmanskost middag väntandes på honom här när han kommer hem.

Det känns verklgen som om hösten kommit på riktigt nu, det blåser, är kallt i luften men ändå riktigt varmt i solen, det är typiskt höstväder för mig. Ni vet när man har svårt att veta vad som blir för mycket respektive för lite kläder. Det brukar sluta med en tjock tröja som ömsom hänger på armen ömsom är på kroppen.
Hur klär ni er i detta väder?


Så här såg det ut när jag och Kim gjorde Hösttavlor ifjol. En enkel och rolig sak att göra med barnen! Kim tycket det var superkul och var mäkta solt när vi var klara!


Gomorron

God morgon denna måndag!
I detta hem är det tillbaka till verkligheten som man brukar säga eller om man hellre föredrar, allvaret börjar igen :)
Morgonen började med en promenad runt stadens vatten med maken, därefter en god sund frukost. Så slutet på semestern kunde inte börjat bättre. Känns bar att komma upp och iväg ordentligt.
Mannen är redan på jobb och ska jobba till sena sena kvällen, jag däremot ska endast jobba 6 timmar denna måndag. 6 effektiva och förhoppningsvis glädjande timmar.

Om 6 veckor kommer, om allt går så smidigt som vi tänkt, vårt mobilaliv förenklas avsevärt, och blogg möjligheterna öka enormt!
Känns lite tramsigt och jag bryr mig inte direkt om när någon annan köper en ny telefon, men jag längtar verkligen efter denna nya "mobil"


Skynda skynda min lilla Iphone(4)


Nu ska jag ta tag i dagens klädval!

Hoppas ni har en härlig start på denna dag.

//Sofia


Smygbloggar

lite så här innan semestern är helt slut.
Hösten är här, löven virvlar på marken, det viner kallt i öronen och jackan är fram plockad.
Lite nya höst kläder hade varit på sin plat och min och makens bas blir en landetmöterstan variant.
Allt kommer från H&M som är en stor favorit för mig, som inte har tiotusentals kronor att shoppa för varje säsong. Med H&M´s kläder kan man ha en bra grund som är lätt är kombinera med den befintliga garderoben och piffa upp med några dyrare kvallitets kläder, väskor och skor! Perfekt enligt mig.

Nu blir det IKEA fika för mig och en nära vän!